Julbord

Här kommer det in lite bilder från julbordet vi hade i måndags. Och ni som inte vet så hade vi ett julbord så här tidigt eftersom vissa i klassen redan är ute på sina båtar. Så Kerstin tyckte att det var nyttigt att ha ett julbord så tidigt! Gött var de iaf :) 



  


 

  

  

 

                                                                              HR3 SJÖ!

Norell 18 år!

Eter en mycket fullsproppad vecka med massa plugg och en ur mysig helg med älskling, är man hemma i Borlänge igen.

Igår var vi och firade Amanda Norell som fyllde år, i Villa Paradise. Åt gott och umgicks. Jätte mysigt! Och grattis ännu en gång vännen! :) 
Imorse blev det en vända till Falu Lasarett, för en till undersökning av knät. Som förmodligen är sönder igen..pågrund av en hastig rörelse på tränngen. Troligtvis menisken , men det var inte säkert så fick en ny tid till en doktor som ska kolla nogare. Får hålla tummarna på att det inte är något större fel och att det kan gå och fixa så fort som möjligt. För nu var det droppen, vill inte ha något med knän nå mer. Villl börja leva ett normalt liv nu, utan massa knä problem..
Nu ska jag ta och röra på mig och sedan dra mig till Emilie! Sedan kika lite på kupiolen som man inte varit på ett tag!

















17/ 10 - Lördag

Har varit en rätt slapp och skön vecka. Har fått reda på vart min apu blir här i Göteborg. Ska vara på svt och laga mat åt personalen :D så kanske träffar på nån kändis då, eller får väl hoppas iallafalla, hihi.
Igår blev det att säga hejdå till Mandis som just för tillfället är i Turkiet och njuter, så fuuskigt! Hoppas du får det jättebra. Blev inte så sorligt att säga hejdå eftersom vi kommer ses på höstlovet när jag kommer hem till Borlänge :) Igår kväll köpte vi tjejer pizza och myste framför Idol.

Idag har det varit en slapp dag men ändå lite träning med i bilden. Frida kom och väckte mig imorse vid 11, vi drog ut på en jogginrunda uppe i skogen, kom hem och gjorde en supergod frukost/ brunch. Resten av dagen har gått till plugg, har tre prov till veckan så det gäller att börja i tid! och sen blev det film framför tvn, Johan Falk - Vapenbröder och Hanna Montana. Nu sitter jag och saknar min Tom och pratar lite skit snack med Zaida. Får se vad det blir resten av kvällen. Jag och Malin var sugna på att festa lite men då skulle såklart inte killarna dricka idag, ooovanligt! hahah det är nog första vita helgen för dom. 

Ha det gött! :)
   


                                 




Tisdag

God kväll!


Sitter och kikar runt på internet och passade på att skriva ett inlägg. Zaida kom nyss in på rummet helt chokad och sa att duschen inte funkade, haha det har varit nått fel med vattnet i flera dagar men jag gick och skulle kolla, så efter ett tag kom det vatten, sån tur va! :P

Imorgon har vi bara ett studiebesök på ett fartyg som vi ska på, sen blir det hem och ha en mys kväll med Malin medans alla andra ska ut på krogen och fira Ola, Zaida och Frida som fyllt år. Så jag och Malin tänkte väl ha en filmkväll, hahah sjuttonåringarna! :P men är inte så långt kvar nu! Sen i februari när alla är hemma igen från båtarna är alla artron! :D  och då blir det feting fest och krogen!
Nu ska jag ner till Amanda och snacka lite skit. Godnatt! :)



                           

                           

Borlänge

 Då var man hemma igen i Göteborg efter 4 roliga dagar i Borlänge. I fredags var jag och Amanda till hushagen och hälsade på våra gamla klasser sen blev det en heldag i Falun med älskling och på kvällen hade mamma gjort plankstek! :D

I lördgas träffade jag tjejerna och festade lite med dom innan det var dags för artonåringarna att dra på krogen. Hade iallafall en jätterolig kväll med mina underbara vänner! 

Blir inte så mycket mer att skriva, ska försöka koncentrera mig på plugget nu. Ska lägga in lite pics från dagarna som kommer så småningom :)

Fredag kväll - mys med familjen







Lördag kväll - med mina brudar! 


Kvällens chaufför ;) 



Förfestmys hos Theres :) 





Jag, Amanda gånger 2 ;D 


Vädinnan :) 


Jennie och Fridis


Söt Johanna och bästa Camiie 




<3

LÅNG TÅGRESA

Det blev en lång tågresa hem till Borlänge igår.. Det började redan på morgonen. För det första hade vi tydligen ingen lektion på morgonen så vi fick sitta och vänta till svenskan började. Hann inte med så mycket på svenskan eftersom vi hade bråttom till tåget och skulle käka innan. Tar sedan bussen till tåget och allt går som räknat på tåget. När vi närmar oss Katrineholm för byte till Sala, hade tåget före oss fått något fel så vi fick vänta ett tag. Sen ropade dom ut att vi skulle ersätta tåget till buss istället. Så det tog oss ca 2 timmar innan vi var framme i sala. Väl i Sala ser vi att tåget går om en timme, så det var bara att sätta sig på en bänk och vänta. Tur att vi åkte alla tre, jag Frida och Amanda, annars hade väl tiden gått ännu segare. Haha hoppas vi inte får vara med om något sånt nå mer :P

Nu ligger jag i min alldeles egna säng, helt tomt i huset. Tom drog precis till jobbet och jag ska nog somna om lite till sen dra upp till stan på syundersökning, träna och möta upp mamma för att fixa lite saker :)  




   


Finklipper

Igår fick vi reda på vilka båtar vi skulle ut på.:D Vi lottade och jag fick ett RoPax fartyg (FINKLIPPER) , alltså en blandning av passagerarfartyg och lastfartyg typ. Den går mellan Sverige och bort mot Finland. Eftersom jag bara valde att vara ute till sjöss i 6 vekor så blev det ingen USA båt eftersom dom låg på 3 månader. Men jag tror att det kan bli riktigt roligt ändå, för det är ju inte vart man åker som är så jätteviktigt, bara man trivs ombord med sin besättning och arbetskamrater! :) Jag fick andra perioden så jag åker ut den 1 januari :D haha sjukt att jag kanske får fira mitt nyår påväg till en båt eller kanske till och med på båten. Hinner iaf fira jul och min födelsedag här hemma i Borlänge med alla! :D
Sen måste vi ha 4 veckors praktik på land eftersom vi bara har 6 veckor på båten. Så det blir nog att ha två veckor i Göteborg och två veckor i Borlänge. Så när jag kommer hem blir jag hemma i ca 7 veckor! Då blir det nog att ta tag i en del plugg och boka tider till körskolan och börja plugga körkort. Wihooe! :D


Hittade lite bilder på båten jag ska ut på





 


Öckerö - Fredag

Då var dagarna på Öckerö avklarde. Har haft en otrolit rolig vecka! :) Igår fick vi testa olika sorters nödraketer. Sen badade vi med överlevnadsdräkter och skulle hoppa i det varma havet, 10 grader stod termomtern på, brr!  Tur att man inte kände av så mycket eftersom vi hade dräckterna på oss :P. Vi skulle ta oss upp på livflottar och även vända en av livflottarna. 
Nu sitter jag på Fridas rum, kom precis hem från stan där vi hängde med killarna till krogen men jag passade på att träffa Joni som var på beskök i Göteborg, jättekul att se dig! :)  Nu ska jag bara vänta till Amanda kommer hem med bussen sen sova. Imon blir det stan och kanske en fika med Emilie som också är på besök hos släktingar. Godnatt på er!  

kommer mer bilder senare  när jag fått lite bilder från Mandy









Öckerö - Torsdag

Idag har vi fortsatt med att släcka olika bränder men nu var det på en högre nivå. Vi skulle in och rökdyka i en sk. byggnad som var fullt med rök. Där skulle man söka sig ner genom en trappa, gick vidare runt ett hörn där det brann, där fick jag släcka den:D sen vidare till en ännu större brand som Jonas släckte. Inne vid den sista branden skulle vi få med oss en docka, backa tillbaka i mörkret med slangen i ena armen och upp genom trappan och ut igen, där vi kom in. Det låter mest kul, men är väldigt klurit och svårt. Det gäller att vara extra koncentrerad när man gjorde den övningen :) mycket teknik. Sen gjorde vi också en övning där vi skulle släcka en annan brand med två stycken vattenslangar och medans två stycken personer stod på sidorna om en, skulle jag skruva av en kran som var mellan branden. Det var de vi hann med att göra idag. Och imon är det dags för att plaska lite i vatten ;D ska ha överlevnadsdräckter på oss och göra olika övningar i vattnet. Får se hur det går :)


Nu blir det lite plugg och sen upp igen 05.15 .. Skriver imon hur dagen varit :)
puss och godnatt!












Öckero - onsdag

I onsdags var det dags för brandövningar! Vilken grym dag! :D sååå kul och spännande. Vi började dagen med att släcka lite bränder med två olika brandsläckare. Gjorde olika exprement. Sedan fick vi släcka en människa ( docka)  som brann. Mot eftermiddagen skulle vi rökdyka. Vi gick in i ett svart byggnad som skulle föreställa ett fartyg med olika rum och en trappa upp där kaptenen brukar hålla till. Inne där skulle vi försöka hitta och räkna människor som låg där. Och till sist fick vi göra ett klaustrofobi test där vi hade syrgasmasker på oss och skulle igenom en bana med hjälp utav endast ett snöre. I rummet var det helt kolsvart och små rum överallt kändes det som, haha och  sen skulle man ner på golvet genom ett hål, upp genom en smal och trång trappa för att sedan försöka komma ut på övervåningen. Det var lite nervöst och läskigt men sjukt kul! :D efter ville man göra om det om och om igen. Sen var vi ju ett bra team också som gjorde det roligare. Jag, Zaida och Jonas! ;D haha























Öckerö - tisdags

I tisdags var det dags för brandutbildning. Vi fick lära oss om hur man släcker bränder, vad man ska anväda för utrustning om e brand uppstår och massa annat. Det roligaste var att testa gasmaskerna och tuberna på ryggen, sån frän känsla! Men det var lite läskigt eftersom man aldrig hade haft en sådan på sig tidigare, sen andades man ju annorlunda plus att man fick lite smått panik när man skulle av med själva slangen till masken, då gällde det att hålla andan tills man fick av den. Men det gick bra när man väl hade fått in tekniken! ;D

                                                                           


                           

 
                           


                           


                           


                          

Öckerö veckan! - måndag

Dagarna på Öckerö har gått hur fort som hellst men vi har haft hur kul som hellst! I måndags hade vi sjukvård hela dagen, började med teori och avslutade med lite övningar/ tester. Vi fick alltså lära oss om hur man ska gå tillväga efter en brand, te.x hur man plåstrar en brännskadad person, hjärt och lugnräddning, hur kroppen fungerar, om olika skador man kan få efter en brand och vad som händer med kroppen, när den legat i is kallt vattnet osv. En lång men mycket rolig och framförallt lärorik dag! :) 

                                                                      
 

                                                                            























RSS 2.0