Helg..






Helgen har varit lite speciell men mycket bra.. Här kommer en liten ledtråd till vad jag gjort iallafall :) . Ja nu vet ju dom flesta vad jag gjort eftersom jag pratat med dom, men för dom som inte vet så åkte jag hem till Borlänge i hemlighet, ingen visste alltså om det mer än Tom, som planerade det hela kan man säga :) så det var sjukt kul att se allas reaktioner när man kom hem. Hade iallafall en jättemysig helg med min älskling och familj, sen hann jag med trion också (Jennie och Camilla) hade som sagt inte så mycket tid så hann inte träffa alla. Men kommer hem nästa onsdag och då blire party med girlsen!           

massa plugg..

 Har precis städat klart min onsdagsstädning, sitter och myser med en kopp kaffe och tända ljus i höstmörkret! Skoldagen idag var skön, alkoholhanteringsprov och svenska. Lär väl ta tag i pluggandet snart. Just nu har vi så sjukt mycket plugg, så måste försöka ta och sätta igång med det mesta nu, så man inte sitter i sista sekunden med allt.. Har också märkt att tiden här i Göteborg går väldigt fort, vilket är bra men ändå tråkigt, eftersom vi har så kul här! Om ca 2 veckor kommer vi hem till Borlänge och hälsar på alla mina nära och kära, nästa vecka kommer vi att vara på Öckerö och ha massa roliga och olika övningar som rökdykning och livräddning av olika slag. Ska bli riktigt kul! Sen har vi bara någon vecka kvar tills vi åker ut på våra båtar:) och vilket fartyg det blir, hoppas jag att vi får reda på snart. Antingen blir det nästa vecka eller veckan därpå. Efter apun är vi hemma igen, sedan är det sista rycket tre månader i skolan, efter de dags för studenten. Sen får se hur det blir i sommar med allt, åker förmodligen hem början av sommaren, och om jag hittar något jobb här, blir jag nog att åka hit nån gång under sommaren. Det får vi se, men om det blir så ska jag försöka få med Tom ner, vilket inte är helt omöjligt efter våra planeringar:) . Det var lite tankar om tiden längre fram.
Nu är det plugg som gäller. Hörs

/ Tilda


Här kommer lite bilder från i fredags, som jag glömt att lägga ut. Efter lunch var vi ut och kikade på en liten båt som Carro i klassen jobbar på, sedan kikade vi lite på livbåtar osv. 

       
                           


                           

                          

                          
                           Alla verkar vara i sin egna lilla värld, haha
                          
                           Mr J! 

                           
                            



                                           

Liseberg


Precis hemkommen efter ett intensiv pass på Friskis. Idag blev det ett klippkort, så nu är det bara att träna så mycket jag vill. Skönt men det är så sjukt dyrt. Ett tiokort för 900 kr, enorm skillnad mot vad det kostar hemma i Borlänge :P där får man ett helt årskort för 800 kr. Men men, ska inte klaga nu när jag äntligen skaffat ett och börjat träna, och skönt är det! Helgen har iallafall varit as nice. Och den största chocken jag fått på läänge var i fredags, när Frida och Evelina satt på en bänk utanför vårt hus, när vi kom hem från skolan. Gissa om vi blev chockade, jag och Amanda. Men framförallt glada! :) Så på fredag kväll drog dem med oss till Liseberg för att kolla på Håkan, det var kul men lite tråkigt med så mycket folk så man såg han knappt, när han sjöng. Vi gick väl runt där, köpte popcorn och myste! :)  Och i lördags drog jag och tjejerna och kikade på Malin och Amandas fotbollsmatch, sedan på kvällen blev det tacokväll,  och till sist bar det av till stan för bio. "Flickan som lekte med elden", grym film. Söndags blev det ut och käka och shoppa. 
Och juste, apropå båtarna så får vi nog reda på vilket fartyg vi hamnar på nästa vecka, pga av strul med fartygen, så nu vet ni som frågat. Nervööst :D


                                                                      fotbollen


                                  

                                    

                                    
 


                                    



                                                                            Liseberg 
                                     


                                       
 
                


                                       
                                 

                              Tack tjejer för att ni kom, och ni vet att ni är välkomna fler gånger!:)


Mysdag på stan

Åter en skön dag på stan efter skolan. Jag, Amanda och Frida drog och fikade och kikade i lite affärer. Mandy hittade en jättemysig stickad tröjja och jag hittade en ring och ett par skjyssta leggins, som var lite tjockare. Bra och skönt ha nu till hösten/ vintern. Hitade även en massa andra saker också, som vanligt.. Men jag har faktiskt tänkt mer på min ekonomi på sista tiden, och fast man har pengar så kan man inte bara spendera det på kläder.. Det kommer nog inte gå i framtiden har jag kommit fram till. Första gången jag resonerar en sådan grej men sant är det ju. Och nu vet jag en som kommer bli glad när hon läser detta, min kära mamma! :) som tycker jag bara köper och köper ;D så nu blir en glad iaf, hihi. Har även varit ute och sprungit med Zaida, kom precis hem. Blev en varm skön dusch med lite snack med Zaida i duschen bredvid. Och nu är det nog dags att dra sig till sängs, igen.
Och juste, imon blir det att dra och kika på Håkan på Liseberg med Amanda, Frida och hennes tre kompisar som kommer på besök. Hoppas på bra väder och en trevlig kväll :)  Skriver mer imon när jag hinner. Take care!

/ Tilda



           
             

                                                          
                                                                      

Utkast: Sitter på ...

Sitter på rummet och gör klart religionsuppgiften som ska vara inne imon. När jag kom hem idag gick jag och la mig, var så sjukt trött och sov i hela 2 timmar, det behövdes. Skulle egentligen ut och segla idag, jag Amanda och Carro men det blev inget eftersom Carro var sjuk idag. Så det blev att träna istället, jag och Frida drog ut och sprang 7-8 km upp i skogen. Är faktiskt imponerad över mig själv att jag klarade de :P har som sagt inte sprugit på ett bra tag. Nu gäller det att hålla i det bara. Börjar 9.55 imon, vilket innebär lite sovmorgon. Redovisning på svenskan och releigion står på shemat! Nu ska jag ta en kopp the, kika på tv sen sova. Natti på er :)

/ Tilda


                                                        Lite bilder från svenskan i tisdags 



                                 i
                                 Tjejerna klipper och klistrar

                                  

                                


                                 

                               
                                


                                


Idag i..

Idag i skolan hade vi som uppgift att laga en varsin landskapsrätt i vårt arbete om Borlänge. Jag, Amanda och Frida fjorde en jättegod ungsbakad falukorv med potatismos och blåbärspaj med hemmagjord vaniljsås. Efter skolan drog jag och Tim till Rosenhill och gymmade. :) äntligen kör träningen igång på riktigt 

                                
                             vårat snygga bord :)


                            
                             


                           



                           

 
                          
                           Dalahästen var med såklart!

Raka håret

idag fick grabbarna någon sjuk idé att raka av sig håret, inför skolkortet och allt, haha. Alla gjorde de förutom Tim och Ola, tur var väl de så man känner igen någon iaf ;P

                       


                         




                              



 

Främmande..

Helgen har varit fullspäckad av roliga grejer. I fredags kom älsklingen hit på besök hela helgen. Jag drog hem innan jag skulle möta upp han, eftersom tåget han skulle på efter Örebro missade han och hoppade på fel tåg, så stackaren satt på ett tåg åt helt fel håll, nämligen till Stockholm. Men till slut fixade det sig och jag fick äntligen träffa han. Hahah nu i efterhand kan man skratta åt det men just när det händer sånna grejer är det ju rena rama madrömmen. Vem vet, kanske är min tur nästa gång. Efter jag hade mött upp han, handlade vi lite krubb och drog oss hem till huset där det var grillparty. Käkade jättegod mat och umgicks med härligt folk, som vanligt! På lördagen blev det en hel dag på stan. Shoppade, käkade och myste. Idag blev det stan igen för att hitta något som har med Dalarna att göra, typ en dalahäst. Det är nämligen så att vi ska laga en landskapsrätt i skolan imon och då ska vi dekorera så att man ser vart vi ( jag, amanda och Frida) kommer ifrån. Men någon dalahäst blev det inte, var alldeles för dyrt för oss fattiga studenter, så det fick bli servetter med några dalahästar på, som mamma skickade med Tom ner. Och tur var väl de :) hahah! Tack mamma! Och tack även för alla andra fina grejer jag fick. Nu hänger härtat så fint i fönstret och det första jag gör när jag ser det är att jag tänker på dig, pappa och Anton.Nu när jag skrev såhär gulligt blev jag ju att sakna er ännu mera, hihi men är hemma om två helger igen. Och tack älskling för de fina halsbandet, du är underbar.
Nu ska jag ta och hoppa ner i sängen, ringa ett samtal och hoppas på att förskylningen har gett sig tills imon.
Bilder från helgen kommer upp så småningom :)

/ Tilda 
 
                                                                        STAN
                             Inte de bästa bilderna, Toms mobil var kass men bättre än ingenting :) 

                           
                                                                 
   

                                               


                                            

                                          
                    Kolla in bilen! Och det roliga var att ägaren till bilen fick böter eftersom han hade stått där ett bra tag sen får man ju inte stå med en bil mitt i stan, fast vem vill ställa ifrån sig en sån bil utan sikt
                                                        


00.56

Hela denna kväll har bestått utav pluggning och tjejsnack. Jag och Zaida har väl varit dom duktigaste utav oss alla här, har pluggat alla 120 ombord orden som vi ska ha prov på imon. Efter kl 22 blev det en hel del prat om allt och inget, tittade på klockan som hade runit iväg och blivit 00.56. Båda skrattade och Zaida gick in till sig. Haha så sjukt att tre timmar kan kännas som en halvtimme. Vi hade iallafall riktigt trevligt! :) Nu ska jag försöka sova lite så jag kommer upp imon bitti. Imon blir det skola sen möta upp älsklingen som kommer hit med tåget. :) Äntligen! Senare på kvällen blir det en babrique kväll med folket. Det ska bli kul :) Skriver mer imon. Godnatt på er. Och tack för dom söta kommentarerna tjejer, ni är underbara

/ Tilda

Tisdag..

 
Kom nyss från köket, lagade lite käk med brudarna och idag blev det pasta med kycklingwok, blev riktigt gott faktiskt! :) Idag började vi halv 1, skönt med lite sovmorgon plus att vi bara hade en lektion. Efter den gick vi och prova våra studentmössor! :D tänk alltså när man står där, med champagnen i handen och en hes röst och skriker. Vilken känsla, och det är inte långt kvar faktiskt. Det här året kommer gå fort, för så kul som vi har här. Får se vilken färg det blir på mössan bara, egentligen brukar man ha blå eftersom vi blir matroser när vi går ut och då brukar man ha blåa. Men vi kunde inte betsämma oss riktigt så vi ska betsälla om någon vecka när vi bestämt oss mer. För det är ju snyggast om alla har samma färg och dessutom fränare med en blå som ingen annan har, förutom vi då :)
Nej nu måste jag ta tag i pluggande, ringa mami sen kika på idol som börjar idag, säsongspremiär!. Sen vill jag bara skriva att jag saknar min Tom, min familj och alla er andra där hemma. Men vi ses snart

Love / Tilda 


                         
                                                     Trion


IKEA

Gårdagen var lugn, lite godis och chips framför tv:n till Sverige - Ungern. Vilken tur dom hade alltså, precis i sista sekunden avgjorde Zlatan de, han är då makalös fast tyckte faktiskt inte han presterade så mycket under matchen. Menmen riktigt kul att dom vann iaf! Wihoe nu äre bara att hålla tummarna!

Idag tog vi en tripp till Ikea, jag Frida och Amanda. Frida skulle införskaffa lite nya saker till sitt rum, och fint blev de! När vi kom hem blev det några avsnitt Prison Break sedan lite läxor och så. Nu blir det Titanic sedan bädden. Godnatt på er


                )


maskeradfest

FREDAG
Igår var det skola som vanligt men var på ett studiebesök de sista timmarna, på ett utav Stena Lines fartyg som lastade lastbilar och lite större grejjer. Det var riktigt häftigt att se hur det såg ut inuti fatyget och hur dom hade det på båten. Vi gick även och kollade på säkerhetsutrustningen, brandrummet, fick provsitta livbåtarna och till sist köket såklart som var litet och gulligt men ändå stort för att vara på en båt.
Vi hann även med en maskeradfest på kvällen som blev mycket lyckad! :)


     

                                                   

                                                             Maskeradfesten 


 

                                        

                                       Ola - Turtle!


                                        
                                           Thompa!
                                         
                                         Tjejjerna som skulle föreställa horor, haha :P          
                                          Funny Bunnies! ;P

                                          
                                            brudar på balkongen 

                                          
                                          Oskar talar om tydligt vilka regler som gäller inför spelet                                       
                                                         
                                Jag och Jonas       

                                            

                               

                               

                                Åter en trevlig kväll med allihoppa!


Hemresa

Har precis gjort klart lite läxor, snart blir det sängen. Dom andra sitter nere och kollar på någon skräckfilm men jag gick upp till rummet istället, skräckfilmer är inte min grej nu när man måste sova ensam också, utan min Tom. Blev inget pass idag heller eftersom maten tog tid att laga och sedan bokade vi tågresa hem. Så den 7 oktober kommer vi hem :) jag och amanda! kul att få träff ala igen :D  nu ska jag ta en dusch sedan sova. Och Ramzi, du är död imon! höhö. natti

Onsdag


Efter skolan drog vi in til stan för att kolla om vi skulle hitta lite kläder till vårt maskeradpary som vi ska ha på lördag. Och det gjorde vi! :) men tänker inte avslöjja något om vad vi ska klä ut oss till, för då blir det ingen överraskning;D  bilder får ni se på söndag. Efter stan drog vi hem och gjorde  lite utav läxan på fartygsteknik, resten får vi göra imon eftersom jag och Frida skulle på Friskis och Svettis, vi drog på intensive passet så nu är jag helt slut i bena. Men mer träning ska det blir, imon blir det skivstång. Fåt ta och passa på nu när det är gratsvecka, eftersom det är sjukt dyrt att gå på F&S här i Götebeborg. Nog om de, nu väntar sängen. Skriver mer imon om jag hinner. Godnatt





Sunny Day!


Toppen dag idag, solen skiner, det är varmt, shortsväder och ett glatt humör! Efter lunch gick vi ut och satt oss på bryggan, precis vi havet. Kan inte förstår att det fortfarande kan vara så varmt och skönt i september, så härligt.




 


Nollning!

Fredag - dags för nollning

Vi hade som sagt nollning i fredags. Dagen började med skola och den gamla sjöklassen kom för att nolla oss. EFter skolandrog vi hem och gjorde iordning oss inför kvällen, och det första treorna hade gjort när vi kom hem, var att ta bort alla dörrar till toaletterna, så det var bara att sätta sig och kissa med öppen dörr hela kvällen, när det behövdes! haha. Under kvällen bjöds det på massa lekar och massa drick tävlingar, sjukt vidriga :P men roliga! Läntar redan tills vi ska nolla den nya sjöklassen. Och de lag som vann var Amandas och priset var ju såklart en barbara. Hela kvälllen var så sjukt rolig och verkligen ett minne för livet. Nu blir det godnatt!

     

                      


                        


                                      


RSS 2.0